Съдят садисти за зверски побой записан с камери,окръжният съд отменя присъдата

Двама садисти от Кърджали и Момчилград бяха осъдени от Кърджалийския районен съд за зверски побой над Х.Х.К. станал на 30 юли 2013 г. Тогава охранителните камери на офиса на „Експресбанк“ заснемат как Б.Ш.А и А.К.А. В продължение на повоче от половин час налагат жертвата си. В прождължение на пет минути с „особена жестокост“ Б.Ш.А. рита в главата падналия на земята Х.Х.К. Побоят се разитграва около 6,30 сутринта след като биячи и жертва излизат подпийнали от заведението „Л“ на ул.“Екзарх Йосиф“. В следствие на побоя Х.Х.К. е със счупена горна челюст и дясна ябълчна кост. Травмите са толкова сериозни, че е откаран в болницата с опасност за живота.
Районният съд в Кърджали излиза с решение според което осъжда Б.Ш.А. на 2 години и осем месеца лишаване от свобода в затворническо общежитие от открит тип, а съучастникът му А.К.А. отнася две години условно с петгодишен изпитателен срок. Присъдите са меки, защото двамата признават обстоятелствата по побоя.
Двамата садисти обаче оспорват решенишето на районните магистрати. Според тях,те не са пребили Х.Х.К. с „особена жестокост“.
Окръжните магистрати установяват процесуални нарушения. Според тях са нарушени правата на подсъдимите. Делото е върнато на първоинстанционния съд за ново гледане от друг състав.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини