Най-накрая! Предложението за референдум влиза в НС

Почти пет месеца след като президентът Плевнелиев призова за референдум за избирателната система, искането му влиза в пленарната зала. Като се възползва от едно от конституционните си правомощия, държавният глава предложи народът да бъде питан по три формулирани от него въпроса, сред които е и задължителното гласуване, съобщи БНР. Темата е актуална от петък, когато за задължително гласуване се обяви и лидерът на БСП Сергей Станишев.

Освен за задължителния вот, президентът искаше хората да бъдат питани също за мажоритарното и за електронното гласуване. Искането му дълго отлежаваше в парламентарните чекмеджета. После беше обединено с искането на Инициативния комитет, оглавяван от проф. Георги Близнашки.

Искането на президента за референдум, свързан с избирателната система, влиза в парламента до края на седмицата, потвърди председателят на НС Михаил Миков пред "Хоризонт". Той обаче отказа да коментира вътрешнополитически теми и видимо се ядоса на въпроса ще става ли председател на БСП, каквито спекулации се появиха в медиите.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини