ГЕРБ и БСП: Орешарски да бъде изслушан за ”Южен поток”

По предложение на ГЕРБ и с подкрепата на БСП премиерът Пламен Орешарски и енергийният министър Драгомир Стойнев ще бъдат изслушани в НС за проекта "Южен поток".
„За” гласуваха 125 народни представители, „против” – 25, а 13 се въздържаха, предаде "Фокус".

Изслушването ще бъде точка първа в програмата на Народното събрание в петък. За тогава се очаква и гласуването на вота на недоверие за финансовата политика на кабинета, искан от ГЕРБ. Обсъжданията трябва да се проведат днес.

Вчера зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че с действията си по "Южен поток" правителството застрашава националната сигурност и от партията ще искат изслушване на премиера и енергийния министър, защото
"Орешарски казва едно, Стойнев казва друго".

След като премиерът обяви, че е разпоредил спиране на процедурите по "Южен поток", докато не се синхронизира с Брюксел, министърът каза, че "Южен поток" е необратим европейски проекти и че въпросът при него е не дали ще се строи, а как".

Цветанов обясни още, че в зависимост от информацията, представена от тях, от ГЕРБ ще преценят дали евентуално ще искат изслушване на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и на председателя на ДАНС Владимир Писанчев

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини