Лято в парка - катерушка, дупка, купчинка, треволяк. А вода в чешмичката няма....

Капан по време на отдих и игри - по чудо до момента няма пострадали. Но пък се оформя своеобразно мини сметище.

Половинметрова яма "отлежава" вече няколко месеца в градинката на ул. "Цар Освободител", сигнализират читатели на Asenovgrad.NET. Дупката е в опасна близост до алеи и катерушки, където всекидневно притичват и играят деца. В Общината никой не успя да се сети копано ли е там, защо и всъщност дали изобщо е тяхно дело. Обещаха обаче веднага да изпратят човек на място, който да провери за какво точно става дума. Така или иначе е чист късмет, че до момента няма потрошен човек - я по-палав малчуган, я подпийнал купонджия или просто по-разсеян гражданин, незапознат с ландшафта в парка.

Докато се занимавахме с неизвестния никому изкоп, забелязахме още нередности. Възмутени майки ни сочеха към непочистените купчини с окосена трева и същевременно крайно каре, в което растителността си стои до над коленете. Оказа се също, че дългоафишираната придобивка - фонтанка не работи. "Откакто е поставена, вода от нея не е текла", обяснява една от младите жени. "На всичкото отгоре кранчетата липсват. Не казвам, че за това са виновни в кметството, но за какво тогава изобщо я поставиха, ако ще си седи като паметник", дивеше се друга.

Потърсихме за отговор кмета Емил Караиванов, който бе лаконичен: "Ще проверим защо има неокосена и непочистена трева. Фонтанките ще ги пуснем скоро."

Минути преди да качим готовия вече материал, разговаряхме със зам.-кмета Пламен Йончев, който след бързо разследване по нашия сигнал хвърли светлина върху случая с мистериозния ров: "Оказа се, че дупката е буквално ничия. Не е на Общината, не е и на ВиК. Уредихме обаче тя бъде запълнена още утре."

К.Нешева

Една от купчините окосена трева насред зелената площ, на заден план - зелениката продължава да си избуява.
Чешма тип "паметник" - фонтанка има, вода - не.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини