Взрив в дома на Димитър Вучев-Демби

Взрив е избухнал снощи в дома на известния в подземния свят Димитър Вучев-Демби, който е свидетел по делото срещу Златомир Иванов-Баретата.
Няма пострадали, нанесени са единствено материални щети, съобщиха пред БТА от пресцентъра на МВР.

Сигналът е бил подаден от съседи на Вучев в квартал "Симеоново" около 23.00 часа. На мястото незабавно е изпратен полицейски патрул, който обаче не е установил да е имало взрив в квартала.

Тази сутрин собственикът на къщата е подал в полицията допълнителна информация, на базата на която е извършен оглед, за да се установят обстоятелствата около инцидента, предаде Дарик радио.

Преди няколко месеца в интервю Демби обяви, че срещу него вероятно се готви атентат.

Това не е първи опит за покушение срещу Вучев. На 6 декември 2006 година по него и жена му бе стреляно, но той оцеля.

В годините той беше Вучев арестуван няколко пъти по редица обвинения за атентати, покушения, наркотрафик и побои.

Той беше подсъдим за покушението срещу Илиян Варсанов през 2002 г. в квартала "Белите брези" в София, но беше оправдан от Върховния касационен съд.

Той е и един от основните свидетели по процеса срещу Златомир Иванов - Златко Баретата, обвинен заедно с още 20 души в организиране и участие в престъпна група за разпространение на наркотици и убийство.

През февруари 2012 г. Баретата бе осъден на 8 години затвор, но на втора инстанция се забави, след като през януари 2013 г. той бе прострелян на входа на Съдебната палата. След няколко операции животът му бе спасен.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини