Електронните фишове на КАТ „падат” през ден в съда, ”репресират” само шефа на репресираните

 Електронните фишове на КАТ Пътна полиция към Областната дирекция на МВР „падат” през ден в Районния съд в Кърджали. От началото на месеца са обжалвани 10 наказателни постановления. Девет от тях са отменени. Те са за превишена скорост,като погазването на Закона за движение по пътищата е извършено както в Кърджали,така и извън града. Засечени са автоджигите на новия мост, при Черноочене,при Железник и др.Исканите глоби варират от 50 до 200 лева.

Магистратите потвърждават , че са извършени нарушения от водачите. Те обаче уважават жалбите им срещу наказателните постановления, защото престъпването на Закона за движение по пътищата е документирано с мобилно техническо средство. Според нормативната уредба електронния фиш е валиден само тогава, когато нарушението е заснето със стационарно техническо средство,което е предварително обозначено и действа автоматично.

Единственият, който отнесе глоба от 100 лева е шефът на Управителния съвет на Сдружение „Клуб на репресираните”-Момчилград –М.И.Р. Той е бил засечен да кара с превишена скорост. Колата се води на фондация „Репресирани” с управляващ Х.М.М.. Нарушителят не е представил в законовия срок пред Районния съд доказателства , че „Клуб на репресираните” е правоприемник на фондация „Репресирани”.Според магистратите жалбата не отговаря на изискванията.

Решенията на Районния съд в Кърджали подлежат на обжалване пред Административния съд в града.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини