Борисов: Новият кабинет ми е в главата

Новият кабинет ми е в главата, вече за всеки пост знам кой какъв ще бъде, ако разбира се спечелим убедително изборите.

Това заяви в Русе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който преряза лентата на обновения с европейски средства Комплексен онкологичен център, предаде БГНЕС.

Борисов бе гост на церемонията, тъй като проектът бе започнат по време на неговото управление.

По отношение на евентуален кабинет на ГЕРБ след изборите Бойко Борисов обясни, че ще има министри от старото му правителство, като на въпрос за участие на Симеон Дянков отново подчерта, че бившият му финансов министър е извън екипа.

"Пак повтарям, че кой какъв ще бъде ще каже народът, защото е най-грешно да слагаш каруцата пред коня. Но няма как, като си бил 4 години в управление, преди това 5 години кмет на София, да не ти е ясно какво трябва да правиш. В тази криза да допуснем още един такъв като Орешарски, той не е и аматьор, просто нямам описание за този човек - най-некомпетентния, псевдо министър-председател, да го сложиш подобен човек в подобна криза е живо престъпление. И то всички системи на държавата светят в момента в червено", заяви Борисов.

Той коментира образно темата доколко българите ще затегнат коланите наесен, като подчерта, че финансовото състояние на държавата изобщо не е цветущо. "То вече няма колан, то няма дупки, то няма пици, то няма нищо. Във всички сфери до една. В енергетиката - само в НЕК 3 млрд. пасив, ей сега Танов /Ваньо Танов - бившия директор на Агенция "Митници"-б.а./ ми казва - митниците до момента са събрали с 350 млн. лв. по-малко. С какво ще се пълни бюджетът?! За 700 млн. лв. са направили обществени поръчки и вписали две изречения отдолу - при осигурено финансиране. Само че финансиране няма. Това е същият капан като преди 5 години. И октомври ще извият строителните компании и ще кажат, те не ни плащат. Ама то никога не е имало пари за това нещо, господа", коментира Борисов.

Той очерта мрачна прогноза и пред здравеопазването и заяви, че ако не се актуализира бюджетът на НЗОК, която има вече над 500 млн. лв. дефицит, двата месеца на служебното правителство ще доубият касата и през октомври няма да има пари за здраве.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини