Огън и сълзи в Сао Пауло, полицията потуши масови безредици (видео)

До масови безредици по улиците на Сао Пауло доведе унищожителната загуба на бразилския национален отбор на полуфинала на Мондиал 2014 от Германия с 1:7. Фенове излязоха по улиците и се наложи да бъдат усмирявани със сълзотворен газ. Огньове озариха небето над Сао Пауло, изгорено бе и националното знаме.

В Ресифе също имаше бунтове, потушени със сълзотворен газ от полицията. Те избухнаха още през първото полувреме на мача, когато Германия водеше с 5:0.

Реакцията на бразилското правителство бе бърза и навременна. В очакване на безредиците и протестите, по улиците бяха изпратени въоръжени полицаи, които да спрат бунтовете в зародиш.

Мисля, че това е най-лошият ден в живота ми. Но животът продължава. Сега ще бъда запомнен като селекционерът, загубил с 1:7, но когато приех да водя отбора бях наясно с този риск", каза от своя страна Луиш Фелипе Сколари след мача.

"Моето послание към бразилския народ и феновете е, че ние направихме каквото можехме да сторим, дадохме най-доброто от себе си. Загубихме от страхотен отбор със страхотни способности. Онези шест минути промениха мача с четирите гола, които ни вкараха по изключителен начин. Не е нормално да допуснеш четири гола за шест минути, но може да се случи. Дори Германия не можеше да повярва какво се случва. Атмосферата в съблекалнята ни беше ужасна след мача. Но какво можеш да сториш... Трябва да променим някои неща преди мача в събота", допълни той.

Той поиска прошка за кошмара в Бело Оризонте и благодари на публиката, която е подкрепяла отбора и при пет гола разлика.

"Кой е отговорен за това? Аз. Този катастрофален резултат може да бъде поделен между цялата група, защото това е нещото, което искат моите футболисти. Но аз съм този, който избира тактиката и състава. Затова отговорността е моя. Повечето от тези играчи ще продължат да играят в силни отбори, отново ще носят фланелката на националния тим. Животът продължава, той не свършва с тази загуба. Не, не, не, контузията на Неймар няма нищо общо с резултата. Нека не търсим извинения. Германия наложи фантастичен ритъм на игра. Те вкараха голове, които решиха изхода на мача. Те използваха момента в онези шест минути. Неймар нямаше как да предотврати втория, третия, четвъртия и петия гол във вратата ни", добави Сколари.


Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини