Apple патентова технология за изцяло стъклени iOS устройства

Apple патентоваха метод за производство на потребителски продукти направени изцяло от стъкло. Изглежда, че бъдещите таблети, смартфони, компютри или дори телевизори на американската компания ще бъдат сглобени по такъв начин, че ще изглеждат като едно цяло оформено парче стъкло.

Макар и изработени от стъкло, корпусите на продуктите на Apple ще бъдат издръжливи и леки. Конструкцията им ще бъде подсилена от вътрешни компоненти, също изработени от стъкло и поставени на стратегически и по-уязвими места.

iPhone 4 и сега използва преден и заден стъклен панел. Описаните в новия патент на Apple устройства, обаче ще бъдат покрити със стъкло от всяка страна. Ако компанията наистина се реши да реализира идеята си, продуктите й определено ще се отличат сред конкуренцията с дизайна и естетиката си. Достатъчно е само да си представим изцяло стъклен iPhone или изцяло стъклена система за домашно кино.

Според патента, стъкленият корпус може да бъде тониран в различен цвят или да е с различна плътност, например в участъците където има повече вътрешни електронни компоненти.

Разбира се, дали Apple ще се решат да използват патентовата технология не е ясно. Според запознати, малко вероятно е компанията, поне на този етап, да покрие iPhone със стъкло. Възможно е първият продукт демонстриращ този дизайн да бъде телевизор.
Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини