Моделът Мая Нишкова е една от загиналите край Бяла река

Мая и синът й Калоян. Желаещите да дарят кръв за момчето, могат да го направят в болница "Свети Георги" на Пещерско шосе.

Снимка: Фейсбук

34-годишната красавица Мая Нишкова от Пловдив е една от четирите жертви в касапницата край Бяла река. В колата, шофирана от 24-годишен пловдивчанин, освен Мая, са били още мъж на 39 г. и 17-годишният й син Калоян. Момчето е единственото оцеляло след зверския удар, станал около полунощ вчера на изхода на първомайското село в посока Хасково. В момента лекарите се борят за живота му. Състоянието на момчето е тежко, разкъсани са черният дроб и далакът, има и множество травми в коремната област. Който желае, може да дари кръв, нужна е групата 0 отрицателна. Първата операция на Калоян е минала успешно, но все още има реална опасност за живота му. Хората, които искат да дарят кръв за Калоян, могат да го направят  в болница "Свети Георги” на Пещерско шосе. Да търсят Мария Ангелинова.
Могат да се свържат и със Стела Попова - приятелка на Калоян и Мая и доброволец в БЧК - Пловдив, на тел. 0894 30 89 03.

Мая Нишкова е била художничка. Занимавала се е обаче и с моделство и е печелила много титли за красота. През 2010 г. става Мис Марица и Мис Шоколадова кралица. Същата година е сред участничките в конкурса Мис бели денс Роял в Слънчев бряг. Участвала е в Miss Motors International, Miss Motors Italy, International Lingerie Model search - Italy, Royal Events s.r.l.

При жестокия челен сблъсък загина и шофьорът на другата кола - 39-годишният Борис Борисов от Димитровград. На път за болницата почина пловдивчанинът, малко по-късно издъхна и Мая.

Няма данни за наличие на алкохол у двамата водачи. Една от вероятните причини за катастрофата е заспиване зад волана. Инцидентът стана на прав и сравнително равен участък от пътя, няма нищо, което би могло да увеличи предпоставките за катастрофа, коментират полицаи. 

Служители от сектор "Пътна полиция" работят по изясняване на причините, довели до трагичния инцидент.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини