Машинистът, карал дерайлиралия влак София - Варна, е родом от Асеновград

Христо Тиляшев

Снимка: Фейсбук

Не един, а два предупредителни сигнала са пропуснали машинистите на дерайлиралия край Калояновец влак. Сигналите показвали, че скоростта трябва да бъде намалена от 100 на 40 км/ч., съобщиха пред бТВ експертите по безопасността на Национална компания железопътна инфраструктура. Машинистите са имали повече от 1 км, за да могат да реагират. Най-вероятно не е била задействана и автоматичната локомотивна система, която намалява скоростта. Освен това и от двете места в локомотива може да се включи екстремната спирачка на влака.

Прокуратурата в Стара Загора е образувала досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице и смърт на едно лице. На този етап при разследването е срещу неизвестен извършител.

Направена е аутопсия на загиналия машинист, проведен е и разговор с оцелелия му колега Христо Тиляшев. Към момента срещу 42-годишния мъж, който родом е от Асеновград, не са повдигнати обвинения. За да бъдат уточнени причините за инцидента, ще помогне и материал от видеокамери в района.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини