Радан Кънев: Не е въпросът кой е влагал пари в КТБ, а кой ги е откраднал

"Йордан Цонев, и съвсем не само той, влиза в атака срещу мен заради очевидната истина. А тя е, че на предстоящите избори единственият залог е #Кой да се намърда до ГЕРБ и пирът на хиените да продължи. #РБ няма да участва в такова състезание - ние се борим пирът на хиените да спре."

Това написа в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев. По-рано днес председателят на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев (ДПС) обяви в телевизионно интервю, че партията му не може да бъде обвинявана за проблемите с Корпоративна търговска банка (КТБ). На твърдението на Кънев отпреди няколко дни, че ДПС се опитва да прикрие кредитни досиета от банката, която е под специалния надзор на БНБ от 20 юни, Цонев отговори: "Искам да припомня на този млад политик, че не децата на лидера на ДСП имат високи хонорари от консултантски договори от тази банка и не лидерът на ДПС е създал този банкер преди време." И уточни, че говори за дългогодишния председател на ДСБ и бивш премиер Иван Костов. Самият Цонев беше в СДС до 2001 г.

"Не е въпросът кой е вложил пари в #КТБ. Това вече го знаем. А #Кой ги е откраднал. Това се опитват да прикрият ДПС. И съпричастен към прикриването ще бъде всеки, който се доближи политически до тях", написа днес Кънев.

След като се разбра, че ДСБ е държала пари на депозит в КТБ, от които все още в банката има 48 хил. лв., преди 10 дни той се извини на избирателите си. В телевизионно интервю обаче Иван Костов заяви, че не вижда нищо нередно в това въпреки критиките на Кънев за връзките на банката с медии и политици. Костов, който не отрича, че има депозити в КТБ, каза, че предпочита да държи парите си в българска банка, която да дава кредити на български фирми и да плаща данъци на българската държава.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини