Арест за крадеца на детското колело, за който баща съобщи Фейсбук

Във връзка с получен сигнал на 2 август т.г. за кражба на детско колело от гаражно помещение на ул. “Михаил Такев” в Четвърто районно в Пловдив е образувано досъдебно производство по чл. 195 ал. 1 т. 3 и т. 4 вр. чл. 194 ал. 1 от НК. Уведомена е Районната прокуратура. Това съобщиха от дирекцията на МВР в Пловдив.

След преглед на предоставените от автора на жалбата записи от камери и предприетите оперативни действия, криминалистите установили самоличността на заподозрения. Това е 30-годишният И.К., криминално проявен и осъждан за подобен род престъпления, зависим от наркотици. Мъжът е издирен и на 6 август, доведен в Районното. В разговора с разследващите е признал, че е автор на кражбата. Той е задържан 24 ч. по ЗМВР. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и прокуратурата да му наложи мярка за задържане до 72 ч.

Разследването за обира започна след подаден сигнал от Илиян Гаджев, който живее в кооперация в центъра на Пловдив. Той представил на полицията видеозапис от няколко камери в блока на 2 август. На тях се вижда как мъж влиза в блока на тази дата, минава през две врати, помещение с гипсокартон и необезпокоявано прибира колелото от гаражно помещение.

Пловдивчанинът предал записите на полицията, но ги пусна и във Фейсбук, за да бъде открит наглеца по-бързо. И се оказа прав - стотици споделиха апела му. "Когато имаме такива случаи, се прави издирване, разчитаме и на граждани да ни сигнализират при гарантирана анонимност. Извършва се лицево-дигитална експертиза за разпознаване. Записът от видеокамерите е приобщен към веществените доказателства по делото", обясни гл. инспектор Пламен Узунов, шеф на Областната дирекция на полицията.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини