Кмет и полиция умуват как да подобрят организацията на движение по асеновградските улици

Различни варианти за подобряване на движението по улиците в Асеновград обсъдиха на среща кметът Емил Караиванов и представители на местната полиция. Като проблемни зони се посочиха бул. "Цар Иван Асен II", бул. "България", ул. "Марица", чупенето и краденето на пътните знаци, както и често срещаното поведение сред шофьорите - ненамаляване на скоростта при наближаване на пешеходна пътека/кръгово и неправилно паркиране.

Едно от конкретните предложения на градоначалника бе свързано с поставяне на пешеходен светофар на "Цар Иван Асен II" в района на малкия пазар и супермаркета. За справяне с опасно високите скорости бе обсъден вариантът да се поставят повдигнати пешеходни пътеки на местата, за които има сигнали от граждани. Видеонаблюдението на бул. "България" и ул. "Марица" също ще е една от превантивните мерки срещу нарушителите на Закона за движение по пътищата - камерите ще бъдат свързани директно със сървърите на КАТ.

Що се отнася до проблемите с паркирането, стана ясно, че Общината смята в най-скоро време да внесе за гласуване в ОбС "Наредба за организация и контрол при паркиране на МПС и безопасност на движението на превозните средства и гражданите на територията на Асеновград", за да може предвидените в нея мерки и действия да станат реално изпълними. От Районното управление пък поеха ангажимент да се повиши поставянето на фишове на неправилно паркирали автомобили. В тази посока ще съдейства и звеното "Инспекторат, паркинги и гаражи".

Част от текущите задачи, към които ще бъдат насочени съвместните усилия на Община и полиция, са урегулиране на обходния маршрут на потока от автомобили към Смолян. По предложение на кмета Караиванов, за да се облекчи част движението в централна градска част, бе отворен пътят зад читалище "Родолюбие".

На вниманието на двете институции ще стои и въпросът с урегулиране кръстовището на ЖП гарата (с цел подобряване на трафика там), отваряне за движението на автомобили на ул. "Спортист" и мостът до спортната зала.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Яс
    Ясен Хусев
    3 -1
    23:04, 4 сеп 2014
    Защо не помислят как да намялят пешехдните пътеки,за да не са през 15-20 метра и направо да ги заменят с пешеходни светофари,както е в много западни страни.В Англия например няма пешеходни пътеки на кръгови,а има пешеходни светофари на 10-15 метра от тях.Както и да се помисли за пешеходците,които не се оглеждат преди да пресекат платното(дори на пешеходна пътека),а направо изскачат пред колата,дори да си на 2-3 метра.
  • 2
    Ан
    Ангел Христов
    1 0
    14:49, 5 сеп 2014
    За да се подобри движението в града е необходимо да се премахнат кръговите движения на пазара и до църквата"СВ.АТАНАСИЙ"-ГОЛЯМОТО КРЪГОВО.Да се забрани безразборното паркиране.Активност от полицията актове глоби.Да се забрани преминаването но тежки товарни автомобили през центара на града.
    Смятам че бъдат ли изпълнени тези стъпки движението ще се подобри и трафика ще се облекчи.
Последни новини