Министър-председателят Близнашки се срещна с главния мюфтия Мустафа Хаджи

Министър-председателят проф. Георги Близнашки разговаря с Главния мюфтия на мюсюлманското вероизповедание в България Мустафа Хаджи, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.
„Голямото постижение на обществото ни е, че не допуснахме да бъдат етнифицирани проблемите на хората", каза премиерът на опознавателната среща по инициатива на Главния мюфтия.
Министър-председателят изрази съжаление, че няма достатъчно разбиране за важната функция на религията, чиято основна мисия е да сплотява, да крепи морала в обществото и да пази ценностите на семейството. "Затова традиционните вероизповедания трябва да бъдат насърчавани", коментира проф. Близнашки.
Главният мюфтия на мюсюлманското вероизповедание Мустафа Хаджи пожела успех на министър-председателя и на служебното правителство в отговорната им мисия да успокоят обстановката в страната.
Мустафа Хаджи запозна служебния премиер с дейността на Главното мюфтийство, като даде висока оценка на сътрудничеството с Дирекция „Вероизповедания" в Министерския съвет.

Източник: КРОСС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини