Стачка на "Ер Франс" отменя половината полети

Френският авиопревозвач "Ер Франс" обяви, че вероятно ще анулира половината си полети заради стачка на пилотите, която се очаква да започне днес. Има малка вероятност това да не се случи, ако бъде постигнат напредък в преговорите, обяви авиокомпанията.

Пилотите се противопоставят на разрастването на нискобюджетния филиал на компанията "Трансавиа". Те възнамеряват да стачкуват срещу плановете на компанията за съкращаване на разходите.

Синдикатът на пилотите призова за стачка от днес до другия понеделник. Ако стане факт, едноседмичната стачка ще бъде най-продължителният конфликт между пилотите и ръководството на "Ер Франс" от 1998 година, припомня "Франс прес".

Няма официална информация дали стачката ще се отрази на полетите от и за България, но пътуващите за Париж тази сутрин от София вече се регистрират, според сайта на аерогарата.

Според изпълнителния директор Фредерик Гаже, един ден стачни действия ще струва на „Ер Франс” между 10 и 15 млн. евро.

„Ер Франс” съветва пътниците да проверят дали полетът им не е отменен и им предлага или да отменят пътуването си за по-късна дата, или да върнат закупените билети.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини