Коалиция „Десните” към Св. Синод: Църквата дава ли послание към народа, кой да е начело на държавата?

Коалиция „Десните” изпрати писмо до Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски и до Св. Синод във връзка с днешното изявление на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион, с което той „ръкоположи” Бойко Борисов за министър-председател. „За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им?”, се казва в писмото на Коалиция „Десните” до българския патриарх и св. Синод. Предоставяме пълния текст на писмото:

ДО

НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО НЕОФИТ

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ И МИТРОПОЛИТ СОФИЙСКИ

ДО СВЕТИЯ СИНОД

Ваше Светейшество,

Ваши Високопреосвещенства,

Обръщаме се към Вас в качеството Ви на духовни водачи на българската нация и православния народ. За нас представлява неудобство, да ангажираме с мнение духовните пастири, но научихме през устата на един от вашите предстоятели - Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион, че светата ни църква се обръща към българския народ с послание, кой да бъде начело на светската власт в страната след предстоящите избори. Високоуважаваният Митрополит дори не се обърна към паството с каноничния въпрос: „Достоен ли е?”. Нито трижди, нито дори един път, а направо посочи „избраният”.

За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им?

Със смирение в душата, богобоязливост и уважение към Вас,

Коалиция ДЕСНИТЕ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Св
    СВЕТЛИНА В МРАКА
    1 -1
    22:58, 20 сеп 2014
    Голямо обяснение на чифути към светия синод...евтините им номерца край нямат.
  • 2
    La
    last days
    0 0
    23:38, 20 сеп 2014
    Нашата църква е пълна с гейове и бандити.
Последни новини