Джебчии вилнеят из Пловдив

Бум на джебчийските кражби има в Пловдив. Само на територията на II-ро Районно са обрани три жени. Вчера, около 14 ч., 67-годишна пловдивчанка установила, че без да усети са й задигнали портфейл с лични документи и 200 лева. Според нея престъплението било извършено, докато чакала на опашка пред павилион на бул. "Шести септември".

В сряда, около 18 ч., жертва на джебчийска кражба станала и друга пловдивчанка. В търговски комплекс на ул. "Перущица” от чантата на 28-годишната жена било откраднато портмоне с 220 лева и банкова карта.

Четири часа по-рано същия ден в заведение на ул. "Княз Александър І Батенберг" неизвестен извършител взел чантичка с мобилен телефон и задграничен паспорт на 25-годишна руска туристка.

Във вторник пък 20-годишна девойка съобщила в Първо РУ, че около 14 ч., след като слязла от автобус от градския транспорт, установила липсата на портфейл от дамската й чанта. В него имало лични документи и 110 лева.

От полицията апелират към гражданите да са внимателни и да се противопоставят на джебчииските набези с предпазливост, грижливо отношение към парите и дискретност. Добре известно е, че джебчиите използват струпването на хора в търговските обекти, на спирките за обществен транспорт, около пазарите. Те се сливат с тълпата и възползвайки се от разсеяността ни, пребъркват джобове и чанти. Ппосягат главно на портмонета и телефони от преметнати през рамо дамски чанти и външни джобове на дрехи със свободна кройка. Сред жертвите им са и мъже, носещи портфейли в задният джоб на панталоните.

За да бъде разкрита или пресечена джебчийската кражба, особено важно е незабавното сигнализиране на полицията - на тел.112 или направо в най-близкото Районно управление. При своевременно сигнализиране в полицията и добро описание, извършителите могат да бъдат своевременно открити.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини