Кадиев нападна: Оставки в БСП и червен референдум за коалиция с ГЕРБ

Вярвах, че преференциално ще бъда избран, а резултатът можеше да е още по-голям, защото много хора ми съобщават, че преференциите им не са отчетени. Ще проверя всеки протокол в София и където очевидно са нанесени нули, а не е възможно, ще ги посоча, каза избраният за депутат от листата на БСП в новото Народно събрание Георги Кадиев.

Вече има жалба от страна на Реформаторския блок, има и от страна на колегата ми Страхил Ангелов, ще подам и аз, ако намеря основание. Но трудна работа е да се обърне решението на ЦИК, вече съм правил опити пред съда на предишни избори, призна Кадиев.

На Димитър Дъбов не му е работа да ме обсъжда мен, а на днешното заседание на Пленума на БСП ще има пак замазване на нещата. Може ли да правиш група за преговори, а в нея да има депутати, гласували за Пеевски за шеф на ДАНС? Оставката на Изпълнителното бюро вече е задължителна – не само Сергей Станишев наложи кандидатурата на ДПС, ние си знаем кои бяха тогава виновните. Практиката на „всяко чудо за три дни” я въведе Станишев и ето докъде я докарахме, посочи червеният депутат.

Михаил Миков, ако иска пак да вкара същите, си е негова отговорност. При толкова тежка загуба трябват радикални, а не тривиални мерки, убеден е Кадиев. Трябва да има референдум сред нашите членове, които да решат да работим ли за коалиция с ГЕРБ. Кадиев каза, че вече е направил анкета в сайта си и засега съотношението е 3:1 против коалиция. Самият народен представител също е против.

За Кадиев причината БСП да не влезе в коалиция с ГЕРБ е, че социалистите ще се обезличат. Ако мен ме попитат дали искам коалиция с ГЕРБ, бих казал „не”. Но ако трябва да избирам между коалиция с ГЕРБ и коалиция на ГЕРБ с ДПС, ще избера коалиция между нас и ГЕРБ – всичко зависи от контекста, обясни Кадиев.

Според червения депутат в понеделник, 13 октомври, няма да има истински преговори между ГЕРБ и БСП. Ще се говорят разни неща от сорта на „ние искаме плосък данък, ние – прогресивен” и нищо няма да се направи, каза Кадиев. Никой никога не пита членовете ни за нищо – веднъж на четири години ги караме да гласуват и това е, завърши той.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини