Дончев: Необходими са предложения от РБ за структура на Министерски съвет

Необходими са предложения от страна на Реформаторския блок – техните виждания за структура, персонален състав на Министерски съвет и секторите, по отношение на които имат готовност да носят отговорност. Това каза Томислав Дончев от ГЕРБ след проведените консултации с Реформаторския блок за съставяне на правителство.

„Към момента това, което спира процеса по изготвяне на коалиционно споразумение, е липсата на този текст. Когато имаме предложения, преговорите могат да продължат”, добави Дончев. По неговите думи следващата необходима стъпка, за да има правителство, е коалиционно споразумение.

„Имаме общ документ, който единява волята, вижданията, целите, принципите и приоритетите на ГЕРБ и Реформаторския блок. Тази нощ предстои да бъде редактиран и окончателно приет утре сутринта. След това имаме намерението този общ документ да бъде представен на вниманието както на Патриотичния фронт, така и АБВ. Надявам се в този период на време текстът да бъде обществено достояние”, заяви Томислав Дончев.
„Отнасяме се с уважение от необходимостта да протекат още вътрешни консултации, но часовникът оттук-нататък цъка много безмилостно. Ако имаме силна политическа формула, нямаме никакво основание да бавим и да чакаме. Ако ще имаме правителство, изобщо не е необходимо да се изчерпва срокът докрай. Ако има съгласие, готовност, обща воля, сме в състояние да внесем в Народното събрание предложение за Министерски съвет и по-рано от предвидения в Конституцията срок”, уточни той.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини