Горноводенският път обедини Хубенова, Генов и Чакъров

Тримата народни представители от Асеновград са изпратили общо официално писмо до Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към МС за отпускане на необходимата финансова помощ за изграждане на пътя към Горни Воден. Както стана известно, Общината кандидатства за 850 000 лв., колкото, по първоначални изчисления на експерти, са нужни за ремонт на пропадналото шосе.

Срещата между Силвия Хубенова (ГЕРБ), Манол Генов (БСП), Джевдет Чакъров (ДПС) и градоначалника Емил Караиванов се е състояла в началото на седмицата. Четиримата са били единодушни, че общите им действия за укрепване на свлачището и възстановяването на пътя, ще са в полза на хората. В момента близо 2 000 са откъснати, тъй като този път бе единственият, по който се стигаше до квартала. Работи се спешно по реконструкцията на обходен път, по който да може да се извършва сметоизвозването, преминаването на градския транспорт, пожарната, полицията, спешната помощ. Той обаче е изключително стръмен и при зимни условия ще създаде допълнителни проблеми.

Кметът Караиванов сподели, че разчита на тримата депутати, тъй като е невъзможно само със средства от местната хазна да бъдат извършени укрепителните и възстановителни дейности по всички проблемни участъци и обекти, възникнали след проливните дъждове от тази година.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини