От сърце: 5100 лева в подкрепа на Ники

Театър, балет и музикални изпълнения бяха част от благотворителната проява "Да помогнем на Ники" в Асеновград. За да подкрепят съгражданина си Николай Иванов, на сцената на читалище "Родолюбие", освен талантливите танцьори и певци, дефилираха модели с уникални прически, дело на най-добрите коафьори в града.

Присъстващите на спектакъла имаха възможност да помогнат на Ники като закупят от базара във фоайето различни кулинарни специалитети, бижута, картички. Равносметката - 5100 лв. по сметка на младия мъж. Самият Николай Иванов също присъстваше на проявата в негова подкрепа. От сцената той благодари на всички, които му протегнаха ръка, взимайки участие в събитието.

Асеновградчани, а също и мнозина българи в други части на страната, са в течение на историята на 28-годишния мъж, който води борба с тежко онкозаболяване. След като бе излекуван в Испания, той все още изплаща огромен дълг в размер на десетки хиляди евро. Въпреки че майка му разпродаде семейното имущество, дългът остава все така непосилен. В момента Ники съди държавата, заради отказа й да заплати лечението му в испанската клиника. Благодарение на ваксините, изготвени специално за него там, той е жив и в добро здравословно състояние. Делото на Николай срещу Министерството на здравеопазването, което отказва да плати за лечението, тъй като било "експериментално", е насрочено за 20 ноември в Административния съд в София.  

Тези, които искат да продължат да помагат на Николай, могат да изпратят SMS на единния дарителски номер 17 777. Тексът в него трябва да е DMS NIKOLAY. Цената е 1 лв. за всички мобилни оператори, за абонатите с предплатени минути - 1,20 лв.

Дарителска сметка: Николай Владимиров Иванов, банка ОББ, IBAN: BG56 UBBS 8002 1088 4983 30 BIC: UBBSBGSF.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини