Асеновград търси 40 съдебни заседатели

Общински съвет - Асеновград обяви процедура по подбор на 40 съдебни заседатели за Районния съд. Бройката е определена на Общо събрание на съдиите на Окръжния съд в Пловдив. Кандидатите трябва да са на възраст между 21 и 65 г., да не са осъждани за умишлено престъпление и да се ползват с добро име в обществото. Документите, които те трябва да внасят в деловодството на ОбС, са заявление /молба/ по образец, свидетелство за съдимост, в което изрично е отразено, че то е издадено за участие в избор на съдебни заседатели, документ за завършено образование, автобиография и препоръки от предишен съдебен ръководител, ако са били до момента съдебни заседатели.

Тъй като според решението на Окръжния съд 15 от общо 40-те заседатели трябва да са педагози, тези, които са такива, трябва да представят и копие от документ за педагогическа квалификация.

Комисия в състав общинските съветници Ванелина Арнаудова, Емин Гуне, Христина Танчева, Паскал Терзиев и Благовест Пройчев ще изготви предложенията за лицата, които ще се предложат за заседатели и ще докладва предложенията на следващото заседание на Общинския съвет.

Документи се приемат до 10 декември.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини