Депутатите гласуваха състава и ръководството на останалите 10 постоянни ПК

Депутатите одобриха персоналния състав и ръководството на останалите десет постоянни парламентарни комисии, след като на вчерашното пленарно заседание бяха избрани ръковоството и съставът на 12 комисии. Петър Кънев от БСП лява България оглави Комисията по икономическа политика и туризъм, колегата му Румен Гечев стана зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси. ДПС излъчи Делян Пеевски за член на икономическата комисия и Йордан Цонев за зам.-председател. Даниела Савеклиева ще е зам.-председател от ГЕРБ на икономическата комисия.

Менда Стоянова пое председателството на комисията по бюджет и финанси, Делян Добрев - на Комисията по енергетика.

Народни представители от ГЕРБ бяха избрани за ръководители на Комисията по образованието и науката и Комисията по външна политика. Председател на просветната комисия ще бъде Милена Дамянова, а на външната - Джема Грозданова.

Лидерът на Атака Волен Сидеров стана зам.-председател на Комисията по външна политика.

Ген. Михо Михов от АБВ ще ръководи Комисията по отбрана.

Атанас Атанасов от Реформаторския блок стана председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, в състава й влиза и Цветан Цветанов.

Председател на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите ще бъде Бойка Маринска от Реформаторския блок.

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика ще се ръководи от представител на Патриотичния фронт - Валентин Иванов.

Искрен Веселинов също от ПФ стана председател на Комисията за наблюдение на дейността на ДКЕВР.

При вчерашното гласуване на структурата и състава на 12 от постоянните парламентарни комисии решението бе Комисията по правни въпроси да бъде ръководена от Данаил Кирилов от ГЕРБ, а негови заместници да са Десислава Атанасова от ГЕРБ, Мая Манолова от БСП Лява България и Четин Казак от ДПС. За председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление бе избран Найден Зеленогорски от РБ, а за заместници - Николай Нанков от ГЕРБ, Дора Янкова от БСП и Мартин Иванов от БДЦ.

Румен Христов от РБ става председател на комисията по земеделието и храните. За зам.-председатели бяха избрани Цвета Караянчева /ГЕРБ/, Светла Бъчварова /БСП/, Ферихан Ахмедова /ДПС/ и Иван Станков /АБВ/.

Комисията по труда, социалната и демографската политика ще бъде ръководена от Хасан Адемов /ДПС/. Негови заместници ще са Светлана Ангелова /ГЕРБ/, Георги Гьоков /БСП/, Радан Кънев /РБ/ и Десислав Чуколов от Атака.

Председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта ще е Борислав Борисов от АБВ, а негов заместник Иван Чолаков от ГЕРБ.

Комисията по здравеопазването ще се председателства от Стоян Тонев от ГЕРБ, заместници ще са Даниела Дариткова /ГЕРБ/, Емил Райнов /БСП/, Красимира Ковачка от БДЦ и Георги Кючюков /АБВ/.

За председател на Комисията по околната среда и водите беше избран Станислав Иванов от ГЕРБ, негови заместници ще са Свилен Иванов /ГЕРБ/, Джевдет Чакъров /ДПС/ и Борис Ячев /ПФ/.

Славчо Бинев беше избран за председател на Комисията по културата и медиите, неговите заместници ще са Красимира Анастасова /ГЕРБ/, Борислав Миланов /РБ/, Петър Кадиев /АБВ/.

Председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения ще е Димитър Лазаров. За негови заместници бяха избрани Пламен Нунев /ГЕРБ/, Димитър Дъбов /БСП/ и Валентин Касабов /ПФ/.

Йордан Караджов от Реформаторския блок ще ръководи Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. Негови заместници ще са Иван Вълков /ГЕРБ/, Камен Костадинов /ДПС/ и Петър Петров /БДЦ/.

Комисията по вероизповеданията и правата на човека ще се председателства от Красимир Велчев, негови заместници ще са Евгения Алексиева /ГЕРБ/ и Тунчер Кърджалиев /ДПС/.

За председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове беше избран Светлин Танчев от БДЦ. Зам.-председатели на комисията ще са Силвия Хубенова /ГЕРБ/, Иван Иванов /БСП/ и Славчо Бинев /ПФ/.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини