Целта на реформата - по-високи пенсии, не възраст

Реформата в пенсионната система не трябва да цели вдигането на стаж и възраст, а повишаването на пенсиите и тяхната адекватност спрямо дохода, на който се осигуряваме. Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров пред Нова телевизия.

Той изтъкна, че трябва да се даде възможност на това поколение да излезе в пенсия.

Лидерът на КНСБ каза, че преди Коледа трябва да бъде дадена глътка въздух за всички хора да знаят, че от 1 януари 2015 година остава същата възраст за пенсиониране за всички категории - и за металурзи, и за миньори, и за масовата трета категория.

„Или работиш по правилата, или изчезваш. Трябва всички да сме равни пред закона и да си плащаме”, каза Димитров в подкрепа на криминализирането на неплащането на осигуровки.

„Държавата плаща 12% на всеки един от нас, без да пита върху какво се осигуряваме. 2,7 млрд. от данъци отиват в системата на осигуряването. Държавата ги дава, без да пита дали аз или работодателят сме си платили вноската. Предлагаме всеки да плати целия размер на вноската, а държавата да му върне парите. Това ще дисциплинира и стимулира хората”, изтъкна лидерът на КНСБ.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини