Българин, работил в кафенето в Сидни: Имаше паника

Българинът Георги Марио Кръстев разказа, че работил в похитеното заведение в Сидни преди 5 години. Георги е роден в Австралия и сега живее и работи като архитект в Сидни.

“Това кафене е част от по-голяма сграда. Те всъщност са избягали, защото е имало други изходи. И петимата - тримата мъже и двете жени, са избягали през аварийния коридор”, обясни Георги Кръстев пред Нова телевизия.

След новината, че има заложници в кафене в центъра, в Сидни настъпила паника. В самото начало хората се страхували от евентуално участие на терористичната групировка “Ислямска държава”. Масло в огъня добавила и масираната полицейска блокада в центъра на града, разказа българинът.

“Имаше паника, защото хората не знаеха за какво става въпрос. Никой нямаше право да минава оттам. Хората бяха заключени в сградите си и трябваше да стоят далече от прозорците. Нямаха право даже да излизат да ядат.

Трябваше дори да си споделят

обедите. В някои сгради стояха

блокирани вътре 7-8 часа”,

обясни Георги Кръстев.

В същото време се оказа, че друга българка е била в епицентъра на заложническата драма в Сидни. Дъщерята на бивш зам. областен управител Назми Мюмюн - Мюжде Зейнел, била само на 200 м от мястото на събитието, тъй като работи в офис на транснационална компания, съобщава 24rodopi.com. Полицейските власти евакуирали светкавично служителите на офиса и всички били откарани по домовете. “Нямаше дискриминационно отношение към мюсюлманите по време и след инцидента”, категорична е Мюжде. Мюсюлманските организации в страната веднага се разграничили от терориста. Вчера Мюжде вече била допусната да се върне на работа в офиса.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини