Нетаняху призова френските евреи да се заселят в Израел

След терористичните атаки във Франция израелският премиер Бенямин Нетаняху се обърна към  френските евреи, като им напомни  за възможността да се преселят в историческата си  родина, предаде агенция „Новости".    
Нетаняху обеща на сънародниците си, че правителството ще предостави пакет от допълнителни стимули за тези, които решат да се преселят в Израел.

Припомняме, едната от атаките беше срещу магазин за кашерни стоки, където ислямистът Амеди Кулибали взе заложници. Сред четиримата, които  станаха жертви на атаката, е и синът на  главния равин на Тунис.

„Държавата Израел не е просто място, към което се обръщате по време на молитва. Държавата Израел е вашият дом..." - напомни израелският премиер.

„Всички евреи, желаещи да имигрират в Израел, ще срещнат радушен прием. Ще ви помогнем да се  адаптирате в нашата страна, която е и ваша страна." - увери Нетаняху, като се обърна към евреите, живеещи във Франция и другите европейски страни.

Той заяви, че през близките дни ще бъде свикана специализирана междуведомствена комисия, която ще изработи допълнителните мерки в подкрепа на имиграцията от Франция и други европейски държави, които по думите му страдат от ужасен антисемитизъм..

Днес Бенямин Нетаняху ще представлява Израел на масовите прояви срещу тероризма, които ще се проведат във Франция.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    на м.отзад
    1 0
    13:43, 11 яну 2015
    Тоя мръсник на снимката е за бесило,4ервей
Последни новини