Тодор Иванов е новият председател на Ученическия парламент в „Славейков”

На емоционално отчетно-изборно събрание, проведено в четвъртък вечерта, в препълнената Актова зала на най-голямото кърджалийско училище, десетокласникът Тодор Иванов спечели надпреварата за председател на Ученическия парламент при СОУ „Петко Рачов Славейков”.
Събранието бе открито от досегашния лидер на ученическото самоуправление Иван Герганов от ХІІа клас. По традиция в залата присъстваха по трима представители от всеки клас, оторизирани от съучениците си да участват и да гласуват за избор на нов управленски състав. Иван Герганов и заместникът му Димитър Радев представиха отчета на досегашния парламент за свършеното през годината. Представиха накратко всяка своя инициатива, провеждана по традиция или новаторска.
След това представиха кандидатите за председател на УП – Мая Йоргова от Ха клас, Марио Орешков от ХІа клас и Тодор Иванов от Ха клас. Всеки от тях получи възможност да представи платформата си и идеите си за развитие на Ученическия парламент, както и даде реални и изпълними обещания, които да осъществи, ако бъде избран. Единствената дама-кандидат представи многобройните си идеи си в раздвижена презентация и призова съучениците си да бъдат активни и винаги да реагират по правилен и разумен начин на всички нередности, които срещат. По-големият и опитен Марио /досега отговорник на медийния екип в предишното УП/ разясни също с презентация мисията и целите на УП като институция и как вижда своето място в него. Винаги усмихнатият Тодор обеща повече забавни мероприятия, талисман на спортните отбори и реална защита на всички свои съученици по време на педагогическите съвети и при всяка нужда.
Отстрани на кандидатите за председател, готови да отговарят на въпроси, стояха и кандидатите за останалите длъжности в рамките на Ученическия парламент.
Директорът Милко Багдасаров поздрави славейковци за перфектната организация на изборите и за големия интерес към тях тази година, разказа за далечната 1998 г., в която по проект се ражда институцията УП в „Славейков” за първи път в страната и досега служи за пример на всички останали училища. Сподели своята подкрепа за всички техни дейности и им пожела да не жалят сили и енергия, както и преподавателите и педагогическите съветници, за да постигат все повече. Призова и тримата кандидати за председател да работят заедно в бъдеще, независимо кой ще спечели, защото имат ценни идеи, които задължително трябва да се осъществят и всеки от тях има своето заслужено място в успешния УП.
Раздвижване настъпи при самото гласуване, което бе като на истински избори /без тъмната стаичка/, с интегрална бюлетина и анонимност, а след това при обявяването на резултатите. За председател с много малка преднина е избран Тодор Иванов от Ха клас, заместник-председател е Богомил Хаджиев от ХІа, главен редактор на вестник „УПКО” – Стиляна Иванова и Елица Атанасова от ІХб /в екип/, отговорник на медийния център – Ивайло Кьосев от ХІа, отговорник за културните дейности – Жулиета Ирикова от Ха, отговорник за спортните дейности – Йоан Митев и Мирослав Милчев от ХІа /в екип/, а отговорник за реда и дисциплината в училище – Василена Петрова и Анита Заимова от Ха /в екип/.
На новоизбраното ръководство предстои да състави свои екипи по направления, а заедно с дванадесетокласниците от досегашното управление да подготви традиционното мащабно тържество за награждаване на учители, наречено „Даскеер”, което ще се проведе в края на февруари. На този форум се извършва и ритуалното предаване на властта от досегашния на новия председател, а времето до тогава е предназначено за съвместни дейности и предаване на опит.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини