Дьо Кабан: България е демократична страна, но има какво да се желае за свободата на словото

Въпреки че България е демократична страна, все още има какво да се желае по отношение на свободата на словото. Изненадващо е, че един орган за финансов надзор разполага с правомощията да налага глоби над печатни издания. Това мнение изрази посланикът на Франция у нас - Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, гост-водещ в празничната програма на Дарик и предаването „Час по френски език".

„Мисля, че България е демократична страна. Все още, както и в моята страна, има какво да се желае и със сигурност съществуват заплахи за свободата на словото. Малко съм изненадан от това, че един орган за финансов надзор разполага с правомощието да налага глоби на вестници", сподели посланикът.

„Независимо от причината за тези глоби или от това дали поведението на санкционираните от комисията медии е наказуемо, или не, самият факт, че административна комисия има право да налага висока глоба на вестници, ми се струва най-малкото странно", допълни Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Xx
    xXx_1421844400
    0 0
    14:42, 21 яну 2015
    Nous sommes tres heureux de votre profonde analys monsieur l' ambassadeur. Nous allons dormir plus calme, quand tout est clair et lorsque nous savons ce que les apologistes de la liberté bulgare vous etes!
Последни новини