Февруари ще е на контрастите: Обилен сняг или до 20 градуса

Февруари ще бъде месец на контрастите – ще има и по-обилни снеговалежи, но и дни с температури до 20 градуса, обещават синоптиците. Следващия месец ще бъде поне с градус и половина по-топъл от нормата, обясни Симеон Матев, дежурен синоптик от ТВ-МЕТ, цитиран от „Труд”.

Според прогнозата на Evropea в края на февруари живакът трайно ще тръгне нагоре и ще надхвърли пролетните градуси.

Очаква се динамично редуване на топло и студено време през няколко дни. Обикновено максималните температури ще са между 5 и 10 градуса. Ще има мъгли през втората половина, но облачността ще се увеличи.
Около 15 февруари се очаква застудяване и валежи от сняг.

Тази седмица времето също ще бъде много динамично – и ще се променя бързо, дори в рамките на няколко часа, прогнозира още ТВ-МЕТ.

Снегът вече заваля в София, но според синоптиците снежната покривка в страната ще е най-много 7-8 см. В сряда снеговалежите постепенно ще спират, а в четвъртък нече ще има слънце.

В петък градусите ще са около 12-13 градуса. На толкова ще се радват основно хората в района на Ямбол, Сливен, Добрич и Бургас. В събота все още бъде топло, но ще има и дъжд, като в Южна България валежите ще са съпроводени и с гръмотевици.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини