Пропука се стената на микроязовир „Нановица”2,жителите на селото предупредени

Микроязовир "Нановица"2

За момента ситуацията в микрорайон Нановица, община Момчилград е овладяна, съобщи кметът Акиф Акиф, след като днес, придружен от кметовете на Нановица, Постник и Лале, лично координира и наблюдава работата по овладяването на бедствието.

С техника е укрепеназащитната дига на микроязовир „Нановица 2“, пропукала се от продължаващите второ денонощие обилни валежи. Издадена е заповед за контролирано източване на изкуствения водоем. Жителите са предупредени да не се приближават до брега на микроязовира.

Пътят между селата Постник и Нановица остава в тежко състояние и все още не е проходим за леки автомобили. По разпореждане на кмета Акиф Акиф и след съгласуване с КАТ започна поставянето на обезопасителни знаци на срутилия се път.На място пристигнаха още областният управител Илия Илиев, директорът на ОД на МВР Кърджали Боян Кехайов, началникът на РУП-Момчилград Айнур Реджеб, представители на компетентните институции.

Община Момчилград осигури административни сгради, в които при необходимост да бъдат настанени бедстващи хора.  Джамията в село Нановица временно остава недостъпно за местните жители поради наводнение. Отводняването на засегнатите места все още продължава.

Това съобщиха от община Момчилград.

Кметът Акиф Акиф инспектира стената на водоема
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини