Обстановката след валежите в Кърджалийско се нормализира

Кърджалийска област се завръща към нормалния си ритъм след вече овладяната кризисна ситуация, предизвикана от бурите и пороищата.
В края на неделния ден в Кърджали пристигна и министърът на отбраната Николай Ненчев. Той заяви, че има готовност армейски части да се отзоват във всички райони в страната, когато това се наложи, за подкрепа при бедствени ситуации и за изграждане на диги, както и евакуация на пострадали хора. Главен комисар Николай Николов , началник на ГД "Пожарна безопасност и спасяване на населението" определи положението в Кърджалийска област като изключително тежко и даде висока оценка за усилията на кризисния щаб, предотвратили евентуални жертви и бедстващи хора. След обиколка по най-критичните точки в региона областният управител Илия Илиев увери, че действително картината в Кърджалийско се нормализира, а кризисната ситуация, предизвикана от поройните дъждове, е овладяна.

На срещата в областната управа стана ясно, че към 16 ч. в неделя без ток остават все още 12 села, а екипи на ЕVN работят по отстраняване на повредите по електропреносната мрежа. Язовирите от каскада "Арда" – "Кърджали" и "Студен кладенец" се изпускат контролирано. Свалено е нивото на микроязовира в Македонци, който заплашваше да залее главния път за Маказа и къщи в село Глухар. Продължава работата по възстановяването на пътя с. Нановица – с. Постник.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини