Яки мъжаги в розово (видео)

Gigantic Squid прави постпродукцията на снимките на Keatley в подкрепа на The Tutu Project. Самият Джон Кетли, който е професионалист във фотографията и рекламата в Сиатъл, дава интервю с поличка от розов тюл и разказва покъртителната история на Линда и Боб. 

Боб Кери. Така започва всичко.

Видеото е мейкинг на фотосесията, която BlackRapid Studios прави за #kickcancer. Лудо е, нали? Всички се забавляват, но това е и начин да бъдат подпомогнати хората, които трябва да се справят с рака на гърдата. Настроение, любов и подкрепа, когато животът стане труден.

Проектът The Tutu (балетната поличка, наречена още пачка) започва през 2003 година. Боб и Линда Кери научават, че тя има рак на гърдата. Боб е фотограф и решава да развесели жена си, като се снима, само по розовата балеринска поличка. Прави поредица снимки, в които показва цялата си изобретателност и чувство за хумор. Това не само повдига духа на Линда, но впоследствие привлича симпатиите и подкрепата на хората, на медиите, на различни творчески екипи и на компании, които в крайна сметка нямат нищо общо нито с изкуството, нито с рака на гърдата.

Линда побеждава рака, но той се завръща три години по-късно. Боб продължава да прави снимки с туту и да я подкрепя.

"През последните десет години изпитвах страхопочитание към нейната сила, нейната красота и духа й. Странното е, че ракът й ни научи, че животът е добър, да се справиш с него може да бъде трудно, а понякога най-доброто нещо, не, единственото нещо, което можем да направим, за да посрещнем още един ден е да се смеем на себе си и да споделим смеха с други хора", разказва Боб на сайта на проекта Tutu.

През септември 2012 г. със средствата от продажба на снимките Линда и Боб самостоятелно публикуват книгата "Балерина". Освен колекцията снимки на Боб с туту, в книгата са включени хумористични разкази за приключенията на един мъж, свързани с розовия тюл.

Още мъже в розово. Една от акциите на фондацията

Личната битка на Линда става начало на кампания за набиране на средства за жените и техните семейства, които се нуждаят от финансова подкрепа по време на битката с рака на гърдата. Нетните приходи от продажбата на "Балерина" отиват във Фондация Кери, която Линда и Боб създават през 2012 г. Средствата са за да се подпомогнат семейства с рак на гърдата в разходите за транспорт до лекарските направления, перуки, грижи за децата и консултиране. Фондацията си партнира с националната CancerCare и For 3 Sisters, организации с нестопанска цел, които подкрепят жените и мъжете в тяхната битка с рака на гърдата.

Дойче Телеком също подкрепя проекта и разказва историята на розовата пачка. По-точно, във видеото самите Боб и Линда разказват тяхната история, също можете да видите усмивката на Линда и как Боб позира като балерина.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини