Ски-полицията в Пампорово открила изгубени по пистите деца

За пета поредна година на територията на к.к. Пампорово функционира “Ски-полиция”, която този сезон е реагирала на 14 сигнала. Тази година на ски-пистите и зоните около тях работят 7 полицейски служители. Те са оказали и съдействие 288 пъти на служителите от “Пампорово” АД – при обезопасяване на пистите и съоръженията, на “Алфа-СОТ” – при нерегламентирано ползване на съоръженията от недобросъвестни туристи и на спасителите от “Планинска спасителна служба” – в случаите на пострадали туристи са обезопасявали мястото на инцидента, оказвали са при необходимост първа помощ на пострадали.

При обход на обособените маршрути в курорта ски-полицаите са извършили 352 проверки в търговски обекти и питейни заведения, като не са констатирани съществени нарушения. Служителите от състава на ски-полицията са обезпечили сигурността и безопасността на състезателите и зрителите при проведени 24 масови мероприятия - състезания по ски и сноуборд в различни дисциплини с национално и международно участие, съобщават от пресцентъра на полицията в Смолян.

Най-вече белите патрули са оказвали съдействие за пострадали туристи по пистите, за изгубени вещи - мобилни телефони, раници, лични документи и др. В два от случаите са се отзовавали на сигнали от родители, изгубили децата си на ски-пистите.

Благодарение на бързата и професионална реакция на ски-полицаите децата веднага са намерени и предадени на родителите. 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини