Обстановката в Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали остава аварийна

Продължават дейностите по отстраняване на повредите, причинени от обилния снеговалеж в района на Родопите. Аварийна остава обстановката в области Пловдив, Смолян, Кърджали и Пазарджик, за които днес е обявен оранжев код за продължаващи обилни снеговалежи.

Oбщо 11 подстанции на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) продължават да бъдат изключени. EVN продължава да оказва съдействие на ЕСО за възстановяване на схемите, съобщават от дружеството. Общо 4 от авариралите подстанции на системния оператор се намират на територията на област Смолян, други 4 в област Кърджали, а 3 - в област Пазарджик.

Аварийните екипи работят с допълнен състав по нормализиране на захранването по електроразпределителната мрежа. Мобилизирани са техници от други райони, които оказват съдействие при отстраняване на повредите. На разположение са общо 195 аварийни екипа. На редица места в Родопите има паднали електропроводи и стълбове от електроразпределителната мрежа вследствие от снежната стихия. Общо 96 железорешетъчни и железобетонни стълба са повредени, като 40 от тях са в област Кърджали.

От дружеството съобщават, че са създали необходимата организация като за всеки аварирал електропровод се полагат необходимите усилия да се осигури достъп, извършват се диспечерски манипулации, както и обход на място, в случай на необходимост. Специалисти на дружеството по места са в контакт с местните и централните власти. В дружеството продължава да действа Кризисен щаб с цел координиране на действията по възстановяване на електрозахранването. Кризисният щаб е във връзка с ЕСО.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини