11 ученици от областта са финалисти на Националното състезание по творческо писане на английски език

Над 4000 ученици от 6-и до 12-и клас от цялата страна участваха в Петото национално състезание по творческо писане на английски език. Най-голям бе броят на учениците от Пловдив - 535 от цялата област.

Четири регионални международни журита избраха най-добрите 112 есета. В края на март подбраните съчинения ще бъдат оценени отново, което ще определи победителите в различните възрастови категории.  

Класиралите се за националното оценяване ученици от областта са общо 11. Есетата-финалисти са написани от момичета и момчета от пловдивските СОУ "Св. Патриарх Евтимий", 45 ОУ "Димитър Талев", НТГ, ЧУ "Дружба", ЕГ "Пловдив" и СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", асеновградското СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и ОУ "Гео Милев" - Белозем.

Най-популярните теми сред есетата, класирани за финала, са "Откъде идват точките на гърба на калинката?", "Ако дадете четка за рисуване на паун…", "Ако училището ми беше човек…", "Танцувай без мен" , "Писмото, което така и не написах", "Живееш само два пъти", "Ако социалните медии бяха хора".

Конкурсът се провежда у нас за пета поредна година по инициатива на Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС" под патронажа на Министерството на образованието и с подкрепата на Посолството на САЩ и Американския университет в България.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини