Медии: Путин отлага публични прояви и изглежда уморен

Владимир Путин не се е появявал на публични места от 6 март насам, съобщава руският в. "РБК дейли".
Оттогава кремълският сайт съобщава със задна дата и за срещи отпреди почивните дни. Кремъл настоява, че президентът е здрав, предаде Би Би Си. За последен път президентът Владимир Путин се появи пред журналисти на 5 март, когато прие италианския премиер Матео Ренци, пише вестникът, цитиран от БТА.

След това Путин имаше само една публична среща - на 8 март сайтът на Кремъл информира, че президентът е разговарял с жени, чиито деца са постигнали успехи в различни сфери, и ги е поздравил по случай празника.
Всъщност обаче тази проява бе записана предварително от личния оператор на държавния глава, съобщи за изданието участник в срещата.

Според него президентът направил добро впечатление на жените, но изглеждал уморен.

Всекидневникът изброява само непублични срещи с участието на Путин от 6 март нататък. Кремълският сайт твърди, че на 10 март президентът е разговарял с един от сибирските губернатори, но близки до Кремъл източници на "РБК дейли" заявяват, че на този ден въпросният служител не е идвал там.

На 11 март президентската пресслужба информира за среща на държавния глава с друг губернатор, но местно издание бе съобщило за нея още на 5 март, пише всекидневникът.

Президентският прессекретар Дмитрий Песков обаче настоял пред репортер на вестника, че двете срещи са се състояли през дните, посочени на кремълския сайт.

Путин е отложил планираното за тази седмица посещение в Казахстан, вероятно поради болест, съобщи вчера Ройтерс, цитирайки анонимен казахстански правителствен служител.

Песков увери, че Путин "се чувства добре", пише електронното издание "Курс". Прессекретарят потвърди, че визитата се отлага, но не посочи причината, нито нова дата. Путин трябваше да бъде в Астана на 12 и 13 март за среща с президентите на Казахстан и Беларус - трите главни страни участнички в планирания от Москва Евразийски икономически съюз.

Според руски представител тази среща ще се състои още този месец, пише "РБК дейли" и напомня, че в петък е предвидено Путин да участва в заседание на колегиума на Федералната служба за сигурност, а на 17 март да обсъди с организаторите предстоящите чествания на 70-ата годишнина от победата във Великата отечествена война.

Междувременно се разбра, че Кремъл внезапно е отложил за неопределено време подписването на договор с Южна Осетия. Делегация от Цхинвали дори бе пристигнала за събитието в Москва и отлагането бе неочаквано за нея, пише "Московский комсомолец". Русия признава отцепническите грузински области Южна Осетия и Абхазия за независими републики.

"Още допреди няколко дни се твърдеше, че договорът ще бъде подписан именно на 11 март, при посещение на Леонид Тибилов, президента на Южна Осетия, в Москва. В рамките на визитата бяха предвидени и преговори на най-високо равнище", добавя "Московский комсомолец".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини