Военен хеликоптер се разби край Белград, 7 души загинаха

Сръбски военен хеликоптер се е разбил близо до Белград, докато транспортирал болно бебе от южната част на страната. Всички седем души на борда са загинали, съобщава „Асошиейтед прес", позовавайки се на информация от официални лица.

От Министерство на отбраната информират, че няма нито един оцелял при катастрофата, която е станала късно през нощта в петък близо до белградското международно летище, на около 30 км западно от столицата.

Сръбската държавна телевизия съобщава, че на борда на произведения в Русия транспортен хеликоптер Ми-17 са се намирали четирима души екипаж, двама медици и бебе на пет дни със застрашаващи живота дихателни проблеми.

Катастрофата е станала при мъгливо време. Заради нея няколко търговски полета са били пренасочени по други маршрути.

Армията съобщава, че всякакъв контакт с екипажа на хеликоптера е загубен около 22.31 часа местно време, след като първоначално направил опит за аварийно кацане, докато изразходвал горивото близо до летището.

Осветление от двата най-големи футболни стадиона в Белград било използвано, за да помогне на пилотите да намерят място за кацане.

Хеликоптерът е бил изпратен в южната част на Рашка, след като линейката, транспортираща бебето към спешна болница в Белград, е била възпрепятствана от свлачище, което блокирало пътя.

Министърът на отбраната на Сърбия Братислав Гашич заяви, че този хеликоптер е бил единственият в армията със съвременно медицинско оборудване. Той отбеляза, че загиналите пилоти са били най-добрите, които армията е имала.

Сръбският премиер Александър Вучич призова за ден на траур и изказа съболезнования на семействата на жертвите.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини