Партия ЛИДЕР стана "Български демократичен център"

Партия ЛИДЕР се преименува днес на партия "Български демократичен център". Това беше една от основните точки в Третия национален конгрес на партията, който се провежда в НДК.
Делегатите единодушно решиха да сменят името на партията от Политическа партия ЛИДЕР на Политическа партия "Български демократичен център". За съпредседатели на новата политическа формация единодушно бяха избрани д-р Красимира Ковачка и Стефан Кенов, народни представители от Парламентарна група "Български демократичен център".
Вече бившият председател на ПП ЛИДЕР Кънчо Филипов бе избран за председател на "Център за анализи и стратегии", който ще подпомага работата на новото ръководство. Делегатите приеха Програма на партията, Устав, ръководни и контролни органи.
По всяка вероятност поне трима от настоящите депутати от групата на БДЦ в парламента ще преминат официално като членове на новата партия. Това са Росен Петров, Стефан Кенов и Христо Тодоров.

Възможно е към тях да се присъединят на по-късен етап и други техни колеги от парламентарната група.

За да уважат конгреса на ЛИДЕР бяха дошли гости от други партии, сред които депутатите Мустафа Карадайъ и Станислав Анастасов от ДПС, Емил Димитров от Патриотичния фронт, представител на АБВ, "Гергьовден", както и почти всички депутати от парламентарната група на БДЦ.

Коалицията около "България без цензура" успя да вкара в 43-ото Народното събрание 15 народни представители, но още преди сформирането на парламента групата, напусна Ана Баракова.

От останалите 14 души, представителите на ЛИДЕР до този момент бяха петима. Още със сформирането на парламента групата на "България без цензура" се преименува на "Български демократичен център", каквото ще бъде и новото име на партията след днешния конгрес.

Източник: http://www.vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини