Бомби открити в гъсто населени райони на Лондон и Опава

Бомби от Втората световна война бяха открити в Лондон и в чешкия град Опава. И на двете места се е наложила евакуация на много хора.
Около 1000 души бяха евакуирани, след като строителни работници в град Опава, Североизточна Чехия, се натъкнаха на неексплодирала бомба, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Говорителка на полицията съобщи, че бомбата с тегло от няколко десетки килограма е била открита в гъсто населен квартал. Няколко улици в близост до мястото са били затворени.

От градската управа казаха, че бомбата вероятно от Втората световна война и че полицията работи по обезвреждането й.

Бомба от Втората световна война беше открита вчера на строеж в квартал Бърмъндзи в Югоизточен Лондон, поради което бяха евакуирани две училища и няколкостотин души, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес и БТА.

Бомбата с дължина 1,5 метра и тегло 455 килограма е лежала в продължение на 70 години под старчески дом в този гъсто населен квартал на британската столица.

Заради нея бяха евакуирани две училища, а също между 300 и 400 жилища и магазина.

Това е германска бомба от Втората световна война, потвърди говорителка на министерството на отбраната, допълвайки, че сапьорите ще продължат работата си по обезвреждането й.

Намирането на неексплодирали бомби от Втората световна война не е рядкост в Лондон, който между 1940 и 1941 г. е подложен на масирани бомбардировки. Лондонските пожарникари припомниха, че между 2009 и 2014 г. са били намерени седем неизбухнали бомби и пет ръчни гранати.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини