Предполага се за 154 загинали в самолетната катастрофа във Франция

Според германските авиационни власти на борда на разбилия се днес самолет A320 е имало 154 души, от които 6 души екипаж. Това е съобщил представител на германската служба по безопасността.

Сред пътниците може би е имало 45 испански граждани, потвърди вицепремиерът на Испания Сорая Санес де Сантамария. Предполага се, че сред хората е имало и много германци. 

Метеорологичните условия по време на катастрофата не са били толкова лоши, а машината не е била стара, уточни държавният секретар по транспортните въпроси на Франция. ВВС съобщи, че 15-20 минути преди катастрофата, самолетът рязко е намалил скоростта и после рязко я е увеличил. Германският канцлер Ангела Меркел отмени всичките си срещи, планирани за 24 март, заради катастрофата на самолета на Germanwings, съобщи NTV. Междувременно френските диспечери обявиха, че се отказват от стачните си действия заради катастрофата в Прованс. От ръководството на Lufthansa заявиха, че засега не разполагат с информация за причините за катастрофата на лайнера А320 от дъщерната ѝ компания Germanwings. „Засега не знаем точно какво е станало с полет 4U 9525", написа председателят на Lufthansa в Twitter. Министърът на външните работи е организирал кризисен щаб за събиране на информация за катастрофиралия самолет на авиокомпания Germanwings. Инцидентът е станал в трудно достъпен планински масив в Алпите. По първоначални данни самолетът е изчезнал от екрана на радарите в 10: 39 ч. местно време, след няколко минути – в 10:47 ч. от борда му е изпратен сигнал SOS. След това връзката с машината е загубена. Airbus започна собствено разследване на самолетната катастрофа. В седалището на производителя в Тулуза е създаден кризисен щаб за събирането на цялата информация за катастрофиралата машина. От своя страна френският премиер Манюел Валс подчерта, че „все още е рано да се каже какво е причинило катастрофата.“ Той обеща, че ще бъде направено всичко необходимо за оказването на помощ на роднините на намиралите се на борда хора.      

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини