Убиецът на бащата на съдийка е успял да избяга в чужбина

Убиецът на бащата на столичната съдийка Геновева Димитрова е установен. Той обаче е успял да избяга от страната и е обявен за международно издирване.
На 26 декември миналата година в Областната дирекция на МВР в Разград обяви за издирване 75-годишния Николай Димитров от Завет, баща на съдийката от гражданското отделение на Софийски градски съд. Трупът му бе открит след близо два месеца в местния язовир "Мелницата", а аутопсията установи, че е бил удушен. 

Започна разследване, което е довело до резултат - от Окръжната прокуратура в Разград са повдигнали задочно обвинение на 29-годишен мъж за убийството, което е било придружено с грабеж, предаде БТА. 

На съвместна пресконференция окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов и директорът на Областната дирекция на МВР Ивайло Йовчев съобщиха, че е установено, че мъжът с инициали В.Ф. е извършител на тежкото криминално престъпление. 

Той обаче е напуснал страната. Вече е издадена европейска заповед за арест, но засега няма данни обвиненият да е задържан, уточни Дамянов. 

Йовчев пък обяви, че мъжът е неосъждан, но криминално проявен и към момента на установяването му на извършител на убийството вече е бил зад граница. Обвиняемият е бил разпитван по времето, когато Димитров се издирваше, но след това е заминал за чужбина, още преди тялото на жертвата да бъде открито, допълни полицейският директор.

По думите му убийството няма връзка с родственици, а е криминално престъпление. Установено е, че от дома на Николай Димитров липсват 200 лева. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини