Клас ученици и две бебета имало на борда на катастрофиралия във френските Алпи самолет

Мануел Валс потвърди, че "няма оцелели", след като хеликоптер успя да се приземи близо до мястото на катастрофата и да инспектира останките. Жилбер Суван, служител от местния съвет, казва за вестник Les Echos: "Самолетът се е разпаднал. Най-големите отломки са с размер на кола."

Говорител на общината на Халтерн е потвърдил, че ученици от града са били на борда на катастрофиралия самолет. Градът е в траур.

Директорът на гимназията Кьониг е изпратил учениците вкъщи и родителите вече са се събрали на летището в Дюселдорф, където самолетът се очакваше да пристигне с 16 ученици на борда. Гимназистите, заедно с двама учители са били в Испания по програма за обмен.

144 пътници, сред които 2 бебета, и шестчленен екипаж са се намирали на борда, бе съобщено на пресконференцията на Germanwings.

Френските власти официално потвърдиха, че няма оцелели.

Има известно развитие относно това дали самолетът е подал сигнал за бедствие 7700 към контрола на въздушния трафик, преди да започне да се снишава от височина 11 500 м (38 хил фута). Не прасконференцията на Germanwings бе съобщено, че сигнал не е подаван.

Времето е било спокойно в момента на катастрофата и няма индикации да попаднал в турболенция. Капитанът е имал над 10 години опит като пилот и около 6000 летателни часа. Предполага се, че от тази височина падането е продължило 8 минути. По това време не бил подаден сигнал за бедствие.

Френският контрол на въздушния трафик уточни, че сигналът за бедствие е бил генериран от него заради комбинацията от загуба на радиовръзка с екипажа и изчезването на самолета от радарите.

Останките от самолета са локализирани на надморска височина около 2000 м. Мястото е труднодостъпно.  300 спасители са вдигнати веднага - пожарникари и жандармерия с 10 хеликоптера и самолети в близост, още екипи от Испания и Германия се очаква да се присъединят към издирването на телата на жертвите и черните кутии на самолета.

Le Dauphine, местен френски вестник е публикувал снимки от мястото на катастрофата, направени от хеликоптер, на които се вижда пушек, издигащ се от земята.

До момента се уточнява кои са загиналите, информацията е за 67 германци, 45 испанци и неустановен брой турски граждани.

Самолетът е минал рутинна проверка в понеделник на летището в Дюселдорф, според управителя на Germanwings.

Говорител на Съвета за националната сигурност на САЩ е казал, че няма индикация самолетната катастрофа във френските Алпи да е в резултат от тероризъм. 

Управителят на Луфтханза, която е собственик на самолета, и членове на геманското правителство пътуват към Франция, като е планирана пресконференция по-късно вечерта.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини