Финландската бебешка кутия тръгва по света

От 1930 г. до днес Финландският институт за социално осигуряване праща безплатно на всяка бъдеща майка специален пакет с бебешки дрешки, необходими за първата година на детето. В пакета има и чувалче за спане и основна бебешка козметика.

Пристигането на кутията е дългоочаквано събитие за бъдещите родители, а нещата вътре наистина стигат за бебето, докато навърши годинка. Всяка година институтът праща такава кутията на около 40 хиляди майки.

А преди две години, финландското правителство изпрати така желания пакет и на Кейт и Уилям, които тогава очакваха първото си дете – принц Джордж. Изключително оригинален подарък, който по сантиментална стойност изпреварва всички скъпи вещи, изпратени на малкия принц. Финландия обаче няма да изпрати такава кутия на второто дете на Кейт и Уилям, защото те вече са получили своята.

Идеята била просто да покажат на света как работи финландската осигурителна система. И постигат целта си, защото подаръкът за кралското семейство популяризира традиционната финландска кутия по света.

Сега трима бащи – на по тридесет и няколко години от Хелзинки, искат да я превърнат в търсен продукт на международния пазар и създават своя марка – Финландска бебешка кутия.

Родителите по света могат да си я поръчат по интернет. Бонус е, че тяхната кутията може да се ползва и като първо легло за новороденото – с матраче и спално бельо. Струва около 400 евро. Изнася се за над 20 държави.

И между другото, тримата татковци все пак са изпратили една и на малката британска принцеса Шарлот.

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини