В Асеновград: Наградиха пред медиите екипа на ОИЦ - Пловдив за успешно партньорство

Екипът на Областен информационен център - Пловдив бе награден за успешно партньорство в популяризиране на политиките и програмите на Европейския съюз. Това стана по време на неформална информацонна среща в Асеновград с медиите. Отличието бе дадено от ръководството на Градска библиотека "Паисий Хилендарски", по повод Националната библиотечна седмица и 11 май - професионалният плазник на библиотекарите.

Информационното събитие в Асеновград премина под мотото "ДА информираме ЗАЕДНО" и събра близо 30 представители на местни, регионални и национални медии. По време на медийния форум журналистите се запознаха с възможностите на настоящия програмен период 2014-2020 и оперативните програми в него, както и с активността на хората в Пловдивска област по време на националната кампания "Да създадем заедно България 2020", посветена на оперативните програми в настоящия програмен период. Както е известно инициативата приключи преди ден и се реализира от мрежата от 28 информационни центъра в страната за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, а целта й бе да установи нуждите на хората и да ги обвърже с реалните възможности по програмите, както и с потенциалните бенефициенти, които да ги реализират.

Освен представяне на резултатите от кампанията, медиите бяха запознати и с постъпили конкрени проектни идеи и възможности за повишаване на качеството на живот в областта, чрез реализиране на проекти по оперативните програми до 2020 г.

Работа с Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на Евросъюза в България, възможности за партньорства и финансиране на медиите чрез оперативните програми и как могат те да работят по европейски проекти, също бяха сред акцентите в програмата.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини