Д-р Тренчев: През 1989 г. неграмотността бе 1.6%, сега е 16 %

95% от политиците искат само да направят пари. През 1989 година неграмотността е 1,6%, а сега 16%. Това каза почетният президент на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев по време на Деветата национална конференция на синдиката.

Той се обърна към синдикатите с думите: "Вие сте институция. Вашата цел е да формирате едно поколение, което да ни наследи. На улицата идеалите са БМВ-то или Мерцедес-а, русата или черната Златка. После се питаме защо има едно или две провалени поколения. Вие трябва да се борите, за да могат това нещо да го разберат тези, които взимат решенията. Знам защо е този напор в политиката, защото 95% от политиците искат само да направят пари", посочи той.

Д-р Тренчев подчерта, че депутатите и МОН трябва да сменят алгоритъма. „Трябва да се работи с талантливите деца, а не всички под един знаменател. 1989 година имаше 1,6% неграмотност, сега надвишава 16%. Това не се дължи на учителите, а на правилата", заяви д-р Тренчев. По думите му, има демотивация и на хората. "За това трябва много добре да се помисли. Текат процеси, върху които България няма влияние. Моделът, който се наложи и по който тръгнахме, се оказа, че не върви", каза още д-р Тренчев.



Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/trenchev-napravyat-polititzite-1465257.html#ixzz3aCDhD0xf

Източник: http://www.cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини