Борисов иска да се разсекретят сметките на политици в КТБ

Премиерът Бойко Борисов настоя всичко за КТБ да излезе на светло, като се разсекретят сметките на партии, партийни лидери и депутати.
Пред журналисти в парламента той коментира:

"Временната комисия за КТБ да предложи абсолютно всичко да се разсекрети - влогове, фирми, физически лица, кредити, включително и тези, които след това са правили цесии за целия период на банката така, че веднъж завинаги да стане ясно какво се е вършело там". 

В отговор на въпрос дали е редно хора, които заемат важни длъжности в регулаторни и финансови органи, както и министри, да ходят да се срещат с Цветан Василев, Борисов отвърна, че не е редно, освен, ако не са отишли да го проверяват. 

Повод за това стана присъствието на председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев в списъка с посетители на Цветан Василев.

"Затова питайте Мавродиев – що си дирил там, същото важи и за Лукарски", добави премиерът и подчерта, че шефът на комисията отдавна е напуснал ГЕРБ. 

Борисов подчерта, че ако той беше ходил при Василев, щеше да посочи причината. Вчера обаче бе категоричен, че и него, и негови хора в списъка няма.

Още вчера Мавродиев коментира, че няма намерение да влизам в оправдателен режим, такава била неговата длъжностна характеристика. 

"Това е задължителна част от моята работа, както и от работата на всеки финансов регулатор по света. А тя е да се среща с всички компании. Срещал съм се с г-н Василев - служебно, както в неговия офис, така и в сградата на КФН", каза той пред Нова телевизия. 

Междувременно днес министърът на икономиката Божидар Лукарски коментира, че не е имал среща с Василев, а е бил в TV7, която се намира в сградата на КТБ. Не обръщайте внимание на недостоверни документи, каза лидерът на СДС.

Депутатът от БСП Кирил Добрев обаче призна, че се е срещал с банкера. 

"Ходил съм при Василев по негова лична покана, може би няколко пъти. Той ме е поканил в неговия кабинет, а не в телевизиятаАз не съм ходил по работа в неговия кабинет, а на личен разговорКогато някои ви покани на гости, вие обсъждате ли темите?", обърна се Добрев към журналистите. 

Той добави, че познава банкера преди да стане народен представител, виждал се е с него и като такъв и ще го прави и след като вече не е в НС. 

По-рано Лютви Местан заяви, че "злокобният образ" на истинските покровители на банкера ще изкочи от сейфовете на КТБ и тогава ще бъде ликвидиран митът, че тя е банката на ДПС. 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини