Обирджиите от магазина - семейство Рангелови

Под ръководството на Районна прокуратура - София се провежда разследване за извършен въоръжен грабеж на 26 май около 21.30 часа в денонощен магазин в  София, съобщават от прокуратурата.

След постъпване на сигнал за извършеното престъпление в СДВР, органите на разследване са предприели незабавни процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия. Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, включително и пострадалата.

При извършения оглед в магазина е открит мобилен телефон, който е бил носен от единия от извършителите. Иззети и прегледани са записите от камерите в магазина.

Установена е самоличността на извършителите на престъплението - съпрузите Боряна и Рангел Рангелови. Извършено е претърсване и изземване в жилището на Рангелови, където е открита шапката, с която Рангел Рангелов е бил по време на престъплението, както и използваното от него при грабежа оръжие - пистолет.

Назначени са съдебно-медицинска експертиза на пострадалата, балистична, стоково - оценъчна и ДНК експертизи.

На 29 май сутринта двамата извършители Боряна и Рангел Рангелови са задържани от СДВР за срок от 24 часа, а по-късно същия ден Рангелови са привлечени като обвиняеми и задържани от Софийска районна прокуратура до 72 часа. Предстои СРП да внесе искане в Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини