Емил Караиванов: Честваме безсмъртието на хилядите българи, оставили диря във вечността

"Днес честваме безсмъртието на хилядите българи, оставили трайна диря във вечността с делата си и славната си гибел." С тези думи се обърна днес към асеновградчани кметът Емил Караиванов в словото си по повод живота и делото на Христо Ботев и загиналите за свободата на Родината. Пред паметната плоча на поета-революционер в двора на училището, носещо името му, глави сведоха десетки ученици и граждани.

Венци и цветя в знак на признателност поднесоха кметът, общински съветници, военни от 4-ти Артилерийски полк, млади и по-възрастни асеновградчани. Точно в 12 часа всички запазиха минута мълчание под воя на сирената, за да почетат паметта на героите. В тяхна чест бе запален и вечен огън.

За разлика от случващото се на официалната церемония по отдаване на почит на героите, дали живота си за България, по улиците на града ситуацията бе съвсем различна. Обективът на Asenovgrad.NET* успя да улови спрял на тротоара един единствен човек – асеновградчанка на преклонна възраст.

*Ако вие все пак сте станали свидетел на друго, различно отношение към датата 2-ри юни и разполагате със снимки, можете да ни ги изпратите. Ще публикуваме фотографиите с имената на авторите и на местата, където те са ги заснели.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини