Протести в Ботунец - 8 ранени, нито един задържан

Изображение 1 от 2

    "До момента няма задържани за свадата между ромско и българско семейство в кв. "Ботунец". Вчера са разпитани 8 души, които са пострадали и днес продължават с разпитите", заяви по време на брифинг комисар Николай Василев - началникът на Пето РУ във връзка със спонтанните протести на граждани на кв. "Ботунец" в столицата възникнали след свада между българско и ромско семейство, съобщава "Фокус".

    Той обясни, че драмата се е разиграла, тъй като криминално проявени лица са празнували по повод освобождаването от затвора на един и от тях, вследствие на което са вдигнали шум след 22.00 часа. Тази ситуация провокирала съседите на празнуващите да подадат множество сигнали към властите.

    „Има обаждане по телефона за нарушаване на нощната тишина. Направили сме забележка. Предполагам от доста голямото количество изпит алкохол са нападнали хората, които са направили забележката. От там нататък се развива конфликта, който прераства в едно шествие в сряда вечерта и от вчера вечер, което е против това, което е станало във вторник вечерта”, каза комисар Василев.

    „До момента няма задържани за инцидента. Има насоки за лицата, които са участвали в този инцидент”, заяви той. 

    Източник: http://www.trud.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини